Blog: Reizen naar Arop

ReizenSinds de 2 jaar dat we hier zijn, zijn we al op veel verschillende manieren naar Arop gereisd. Elke keer proberen we de beste optie te kiezen. Maar vaak is er ook weinig keus. Over deze 2 jaar hebben we de reiscondities vooral zien verslechteren.

Arop ligt in het noordwesten van PNG, in de provincie Sandaun. Deze provincie grenst met het buurland West-Papoea (Indonesië). Arop ligt afgelegen en diep in de jungle, op een uur lopen van het strand.  Het dichtstbijzijnde stadje is Aitape en dat is ongeveer 3 uur met de auto, indien de weg gebruikt kan worden. Hoewel Aitape een ‘stad’ genoemd wordt, is het naar onze begrippen meer een dorp.

Er is 1 supermarkt te vinden, een bank, een hostel, een doe-het-zelfzaak (met weinig producten) en een middelbare school. Verder zijn er nog een aantal kleine Chinese winkeltjes die allerlei dingen verkopen.  Er is één weg vlakbij het dorpje en die weg heet ‘Tsunamiweg’, omdat deze weg 20 jaar geleden is aangelegd na de tsunami, zodat hulpverlening Arop kon bereiken.

Naar ons huis is geen weg, de omgeving is vooral oerwoud, tropisch regenwoud en moeras.